maandag 13 juli 2015

Van krokodil naar schelpenstrand

We hebben de Everglades qua muggen goed overleefd. Aangezien we midden in het muggenseizoen zitten, hadden we maar 1 overnachting in Everglades City geboekt en een flesje DEET in de hoogste concentratie meegenomen. Gevolg slechts twee muggenbulten! En de trotse bezitter van beide bulten is?..........mama, de rest van de familie bultvrij.


De tocht van vandaag duurde twee uur. Om het voor de kids een beetje leuk te houden, zijn we onderweg bij Naples even naar het strand gegaan. Eerst een stukje over het strand gelopen en daarna de kids nog even laten spelen in de golven. 




Tot dat opeens de paniek een beetje bij ons toeslag. Een zwarte vin boven het water. 



Dus hard roepen naar de kids dat ze uit het water moesten komen. Maar ja in de golven verstaan ze er niets van en begrijpen dus niet waar alle drukte vandaan komt. Inmiddels maakt de zwarte vin twee mooie sierlijke sprongen boven het water uit en blijkt de paniek dus om niets te zijn geweest, het was gewoon een dolfijn. Door alle hectiek net te laat om een mooie foto te maken.

Na alles weer een beetje zandvrij te hebben gemaakt op naar de eindbestemming van vandaag: Sanibel Island. We zitten in een mooi hotel direct aan de oceaan.






Hier en daar staan afgezette stukjes waar je niet in de buurt mag komen ivm zee schildpad eieren. Dat doen we dan ook maar niet.





Hier kunnen we ons wel een paar dagen vermaken. Op de eerste dag staat schelpjes zoeken op het programma, dag 2 gaan we een boottocht maken naar een eiland voor de kust.

Nog even de was gedaan zodat alle kleertjes weer lekker schoon zijn.





In de kamer zit een keukentje dus we besluiten om dit keer thuis te blijven voor het eten. Een beetje improviseren, maar op zich was de spaghetti prima gelukt.





Tot overmorgen!

1 opmerking:

  1. Hahaha de kids onnodig de stuipen op het lijf jagen. Maar ik snap het wel. Ben ook altijd zeer op mijn hoede in zee, maar aan die kant zijn heel vaak dolfijnen te zien. Zo gaaf! Toch geen spaghetti saus op jullie schone kleren gemorst he?!

    BeantwoordenVerwijderen