zaterdag 11 juli 2015

Crocodile Boerboom

Vanuit Miami was het vanochtend een klein uurtje rijden naar de plek waar we met de airboat zouden gaan. Het was een mooie, niet al te grote en dus niet al te toeristische airboat verhuurder.



Allereerst  mochten we door een klein parkje met krokodillen, slangen en ander kruipend spul en mochten de liefhebbers en durfals zelf een krokodil vasthouden. Met een iets verhoogde adrenaline spiegel toch deze kans aangegrepen.




Dit was een vier jaar oud exemplaar en woog zo'n kleine acht kilo. Iets te zwaar voor Ivanne, dus mocht zij voor een kleiner exemplaar van 1 jaar oud gaan. Roy heeft het allemaal van een afstandje bekeken, maar vond het iets te spannend om er zelf eentje vast te houden.




In het park zitten in totaal 7 grote krokodillen, waarvan de oudste al 60 jaar oud is. Ik had eigenlijk verwacht dat dit wel het meeste krokodil zou zijn dat we zouden zien vandaag, maar niets is minder waar. Ook op de powerboat kwamen ze aan alle kanten voorbij. Echt ontzettend gaaf.











Na de Airboat tocht zijn we nog een stukje gaan wandelen bij Shark Valley National Park en ook daar  zwommen de krokodillen vrolijk in de sloot naast je. Tevens waren er heel veel libellen, schildpadden en sprinkhanen van een centimeter of 10 groot.












Nu aangekomen in Ivey House in Everglades City. Een mooie ouderwetse, romantische lodge. De kids liggen inmiddels al in het zwembad, welke vanwege de vele muggen midden in het gebouw ligt en met gaas overdekt is en dan eens kijken of we vanavond krokodil op het menu kunnen krijgen.



1 opmerking:

  1. Zo meteen even twee blogs bijgelezen. Wat hebben jullie het ontzettend leuk. Ik zie en lees gewoon dat jullie op en top aan het genieten zijn. Stoer hoor met een gator op de foto. Zeker van Ivanne. Benieuwd wat voor avonturen jullie morgen weer gaan beleven. Zal zeker weer leuk worden. Have Fun!

    BeantwoordenVerwijderen