donderdag 23 juli 2015

Kennedy Space Center plus echte lancering

Op onze voorlaatste dag stond een bezoek aan het Kennedy Space Centrum op de agenda, ongeveer een half uurtje rijden vanaf Cocoa Beach.



We waren zo rond half elf op het complex en jeetje wat zijn die raketten groot. 




Ook Nederlandse inbreng in het International Space Center

Eerst maar het IMAX theater ingedoken voor een film over het nieuwe Orion project. Het idee is dat over zo'n vijftien jaar vier mensen voor tenminste twee en half jaar naar Mars gaan. Heel erg indrukwekkend, maar aangezien de kids nog geen Engels verstaan was de film voor hun minder interessant.

Daarna door naar het hoogtepunt van de dag, de tentoongestelde Space Shuttle Atlantis. Op zijn Amerikaans wordt heel mooi opgebouwd naar de climax dat je oog in oog staat met dit ruimteschip. Voor de kinderen zijn er allerlei simulatoren dus genoeg om te doen.





Oh jee, ook Aliens binnenin het ruimteschip gesignaleerd.


Verderop is er een levensechte simulator die de lancering van de Space Shuttle nabootst. Echt heel gaaf, je wordt gekanteld in een hoek van negentig graden en vervolgens afgeschoten. De G krachten vliegen om je oren. Een voordeel: je rimpels worden tijdelijk glad getrokken. Helaas mag je hiervan geen foto's maken.


Tevens staat er voor 7 minuten over acht vanavond een echte lancering gepland, hoe gaaf is dat. We besluiten om op het strand te gaan kijken, in de hoop dat we wat kunnen zien.



Eerst nog voor de hele familie een t-shirt als aandenken gekocht. En terwijl ik de koffers inpak, maakt Bert het laatste avondmaal (hamburgers, frietjes, sla en kippenpootjes die nog over waren van eerder deze week) en duiken de kids nog even het zwembad in.






Om half acht richting strand, er waren nog veel meer mensen die op de lancering waren afgekomen en dan maar afwachten of je iets kunt zien en waar de lancering precies plaats vindt. 



Op precies de geplande tijd verschijnt er links een grote vuurbal aan de horizon en is de lancering een feit. Eerst alleen maar licht maar naar een paar minuten komt het gedreun van de motoren en dit houdt een paar minuten aan. Vergelijkbaar met een zwaar onweer. Je voelt het trillen op het strand. Helaas zit er een wolk boven ons, waarachter de raket al snel verschijnt. Maar jeetje wat was dit een gave gebeurtenis ter afsluiting van  onze vakantie. Een echte lancering meemaken, die ervaring neemt niemand ons meer af.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten