dinsdag 7 juli 2015

Dolphin Dip

Vandaag was de dag waar we allemaal heel lang naar hadden uitgekeken: in het water bij de dolfijnen. De locatie was het Dolphin Research Center ongeveer halverwege de Keys. Een kleinschalige opvang waar momenteel 27 dolfijnen verblijven.

Nadat we een document hadden ondertekend dat we goed op onze kinderen zouden passen, mochten we voorzien van een stempel op onze hand het park in.

 


Na eerst een beetje te hebben rondgekeken bij de verschillende bassins, waar ze al druk bezig waren met andere mensen, moesten we om kwart voor elf verzamelen op het centrale punt.



Vooraf was er bij iedereen gezonde spanning, want die dolfijnen zijn toch wel groot zo dichtbij. Om net te doen alsof het allemaal wel meeviel, een beetje nonchalant achterover hangen op het bankje.


En toen was het uiteindelijk zover, met een groepje van zeven mensen mochten we het water in. Onze dolfijn was een 18 jaar oud mannetje, die erg goed in zijn doen en erg speels was. Het begon met een kleine begroeting waarbij hij onder iedereens handen doorzwom.


Daarna mocht iedereen, een voor een zijn vinnen aaien. Echt een supergaaf moment!



Na een klein half uurtje zat het er helaas alweer op. Maar wat was het gaaf. Na een korte douche, op weg naar onze volgende plek. Het Double Tree Resort in Key West. We waren iets te vroeg, dus moesten nog even op onze kamer wachten om te kunnen inchecken. Mooie gelegenheid om even wat te eten. Bert had de "sticky hamburger" een hamburger met pindakaas.

De hotelkamers zijn voorzien van franse balkons of zoals Ivanne het zo mooi zijn van uitschuifbalkons.

En in de hotel lobby staat een mooi aquarium, helaas zonder vissen.

Na een kort opfris moment wilden de kinderen nog weer het zwembad in. Daarna aankleden en met het hotelbusje op naar het oude stads centrum voor de bekende zonsondergang




Helaas was het een beetje bewolkt, maar dat mocht de pret niet drukken voor alle aanwezigen. En zo kwam er weer een einde aan een nieuwe topdag.












1 opmerking:

  1. Nou dat jullie op en top aan het genieten zijn is duidelijk. Gaaf hoor zo met die dolfijnen zwemmen. En de zonsondergang op Key West. Brings back memories!

    BeantwoordenVerwijderen