donderdag 16 juli 2015

Zwemmen met zeekoeien?!

Vanochtend vroeg uit de veren omdat we ons om 7.15 uur moesten melden bij het Adventure Center van het hotel om te gaan snorkelen met zeekoeien. Stonden we daar als een van de eersten, bleek dat er iets was misgegaan met de reservering. In het centrum stond de familie Boerboom 4 man sterk voor 15 juli ingepland terwijl op onze voucher toch echt de 16e oftewel vandaag stond.

Op zich hoeft dat niet zo'n probleem te zijn, Amerikanen zijn vrij flexibel echter de tocht van half acht stond compleet volgeboekt. Er was nog een kleine kans dat er een andere groep niet zou komen opdagen, dus wij hebben ons een kwartier helemaal ongans geduimd maar het mocht niet baten. Een voor een druppelde iedereen naar binnen.

Op de boot van 11.30 uur was nog wel plek of anders morgenochtend in de herkansing. Volgens de meneer van het centrum is de meeste kans op het spotten van een zeekoe in de vroege ochtend, dus ondanks dat vroeg opstaan niet onze hobby is hebben we toch voor de ochtendsessie van morgen gekozen.

Dus opeens hadden we een heel lange dag voor de boeg. We kregen de tip om bij het Homosassa Wildlife Park te gaan kijken, zo'n 5 mijl verderop. Bij de receptie hadden ze nog kortingsbonnen, dus die hebben we maar even opgehaald. We blijven tenslotte Hollanders.







Nou de tip was inderdaad een goede. Stipt bij opening om 9 uur stonden we voor de ingang van het visitor centrum. Daar moesten we nog 30 minuten wachten totdat de eerste boot naar het park ging.



 In het park waren allerlei dieren te zien: een nijlpaard,




Krokodillen, ik weet niet wat dat is met ons en dieren maar ook nu was de krokodil niet heel erg blij met ons en begon te blazen en te brommen. Best wel spannend met maar een klein hekje er tussen.








Allerlei soorten vogels, waaronder het toonbeeld van Amerika



Twee vreemde vogels:




En nog andere dieren zoals deers, zwarte beren, eekhoorns








En op het einde zelfs drie manatees









Het enige mindere is dat het zo'n beetje de hele dag heeft geregend. Een tropische regenbui op zich is best leuk en verfrissend, maar wanneer hij de hele dag duurt wordt het wat minder.




Dus dan maar op naar het hotel, eerst nog even een paar boodschappen doen



En daarna lekker opwarmen met warme chocomel, cup a noodles en donuts.




Morgen weer een nieuwe kans voor de zeekoeien en daarna door naar vrienden in Clermont.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten