dinsdag 21 juli 2015

Van zeekoe naar vriendenbezoek

Aangezien de 16e onze zeekoesnorkeltocht niet was doorgegaan op de 17e maar weer opnieuw vroeg opgestaan. Er hing een enorm donkere lucht dus was het maar zeer de vraag of de tocht door zou gaan. Wederom tot het laatste moment spannend.

We moesten alwel vast onze wetsuits aantrekken, nou dat was al een onderneming op zich. Eerst Ivanne maar in het pak geholpen, daarna tussendoor aan de zuurstof en vervolgens mezelf in het pak gehesen. Al voordat we in het water lagen was ik zo'n drie kilo aan vocht kwijt, dus voor de slanke lijn is zo'n pak prima.


Gelukkig ging de tocht door, sterker binnen 10 minuten al onze eerst zeekoe gespot. 
Dus hop iedereen het water in en achter dat beest aandobberen. Je mag je benen niet bewegen en maar minimaal met je handen. Plus dat het water redelijk troebel is, dus zo'n eerste keer is best spannend en als ie dan precies onder je door zwemt voel je de adrenaline wel even stijgen. Vandaar geen scherpe foto kunnen maken.








Daarna nog twee andere zoekoeien gezien, echter er was maar 1 trappetje en wij zaten achter op de boot. Dus tegen de tijd dat wij in het water lagen was de koe al lang gevlogen. Ook nog drie dolfijnen gezien. Dus al met al een geslaagde tocht. Daarna nog bij de Three Sisters Spring gesnorkeld. Echt superhelder water met kleine visjes, krabbetjes en borrelende zandbronnetjes. 





De tocht werd afgesloten met een warme chocomel, want ondanks de wetsuits was het water in de bron wel erg koud.




Daarna in de auto op weg naar Clermont, waar vrienden van ons zitten. De kinderen doken gelijk in het zwembad bij het huis en ook wij hebben ons wel vermaakt in het bubbelbad.




Tot slot van de dag lekker geBBQd en daarna door naar ons hotel in Orlando. Sonja, Edwin, Kenley en Roxan bedankt voor de gezelligheid, het lekkere eten ėn drinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten