dinsdag 21 juli 2015

SeaWorld

Vandaag, maandag de 20ste stond SeaWorld op het programma. Eerst de inwendige mens verzorgen in het hotel: ontbijtje en gelijk (hopelijk onopgemerkt) wat hamsteren voor de lunch. Stiekum verdwijnen de yoghurtjes, de bananen, de eieren en de mini muffins in de meegebrachte tas. Scheelt toch weer, dat je niets in het park hoeft te kopen.


Wat er ook zou gebeuren, we wilden in ieder geval de show met de orca's zien. Dus een half uur voor aanvang zaten wij al klaar, in het Shamu stadion en heel stoer in de spetterzone. Stipt om twaalf uur begon de show, jongens wat gaaf om die geweldige beesten aan het werk te zien. Gelukkig hielden ze zich aan onze kant een beetje in, maar de eerste rijen aan de andere kant in het stadium gingen toch wel met een nat pak naar buiten.





Daarna de Shark Encounter. Met een lopende band ga je dwars onder een groot aquarium met haaien door, ook erg indrukwekkend.




Van de haaien naar de zeeleeuwen en otter show. Ook hier weer stoer in de spetterzone, en ook dit keer hielden we het droog. De enige spetters kwamen van een regenbui.




Daarna de dolfijnenshow. Eens kijken of ze het hier net zo goed kunnen als bij ons in Harderwijk. Nou, dat kunnen ze zeker. De show was volop in gang toen er een onderbreking kwam dat ivm opkomend noodweer de show gestaakt moest worden. We waren ongeveer halverwege en wilden natuurlijk wel alles zien. Dus dan nog maar een keer om half vijf  in de herkansing met als enige nadeel dat we de "gewone"dierenshow (hond, kat, vogel en hangbuikzwijntje) niet konden zien want die was op hetzelfde tijdstip. Maar ja, die horen ook niet echt in een zeedierenpark, toch?


De dolfijnen show was ook super. Voor de derde keer in de spetterzone en ja hoor. Driemaal is scheepsrecht, tot op ons ondergoed waren we nat.






Toen we alle shows hadden gezien, nog even de pinguins aangedaan en de uitzicht toren. Daarna nog een keer naar de haaien en dan via de walrussen opnieuw naar de Orca's. Deze sluiten de dag af met een prachtige verlichte show, inclusief vuurwerk. De spetterzone zat al vol dus zijn we iets hoger gaan zitten, zodat we een mooi overzicht hadden. Met name om te zien hoe de eerste paar rijen door vijf orca's tegelijk werden natgespat. Nou dan kun je wel nagaan hoe die mensen naar huis gingen.











Moe maar voldaan, beginnen we morgen aan het laatste stuk van onze vakantie: Cocoa Beach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten